- Aanhaken = Meemaken bij HC Rotterdam met je hockeyteam en vrienden
379
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-379,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

DIT ZIJN ONZE OPTIES

Jong Senioren

Welkom bij HC Rotterdam, waar we begrijpen dat je een nieuwe fase van je leven ingaat. Of je nu gaat studeren, reizen of gewoon toe bent aan iets nieuws, één ding is zeker: er is altijd plek voor jou bij onze club. En als je wilt blijven hockeyen, kan dat natuurlijk ook.

Bij HC Rotterdam zijn er wel wat verschillen tussen de Jeugd en de Senioren. Bij de Jeugd wordt er veel voor je geregeld, zoals de indeling van je team. Maar nu je volwassen wordt, is het tijd om zelf dingen te regelen en initiatief te nemen. Bij de Senioren ga je zelf op zoek naar een team dat bij je past, qua sfeer en niveau. Wij kunnen je daarbij helpen en je in contact brengen met een team op jouw speelsterkte. Of misschien wil je wel je eigen vriendenteam creëren. Hockeyen op zondag met je leeftijdsgenoten is dé manier om de sprong van A-jeugd naar Senioren te maken!

 

Senioren

In deze categorie kom je automatisch terecht als je 18+ bent. Wedstrijden worden op zondagen gespeeld. Er is in de Heren én de Dames lijn een flink aantal teams actief op verschillende niveaus, van Hoofdklasse tot 5e klasse. Uiteraard zijn er ook teams die gespecialiseerd zijn in de derde helft.

 

Veteranen

Ben je 30+? Dan is dit jouw categorie. Wedstrijden zijn op zondag en trainingen kunnen georganiseerd worden op weekdagen na 20.30u. Er is in de Heren én de Dames lijn een flink aantal teams actief op verschillende niveaus, van Hoofdklasse tot 5e klasse.

Een speciaal plekje is er voor onze veteranen LX. In dit team spelen heren van 50+ jaar oud. Weet je als veteraan niet van opgeven? Bedenk dan of er voor jou een rol is weggelegd bij Masters Hockey Nederland, de organisatie die nationale veteranenteams afvaardigt voor toernooien en Europese – en wereldkampioenschappen. Ben je 60 jaar of ouder, dan is mogelijk ook de vereniging De Zestigplussers iets voor jou.

 

Trimhockey

Nog geen hockeytalent, maar wel enthousiast voor het spel? Of heb je een druk (sociaal) leven waardoor de weekenden bijzonder vol zitten? Misschien is trimhockey dan wel wat voor jou!

Op maandagavond is er trimhockey training van 20h30 tot 22H00 uur. Dit is een vrij grote groep (gemengd, met een leeftijd van 30 tot 60 jaar). Het eerste half uur wordt er gewerkt aan conditie, warming-up en basistechnieken. Het volgende half uur wordt middels diverse oefeningen geoefend op techniek, waarna het laatste half uur gebruikt wordt voor onderlinge wedstrijdjes. Het niveau varieert van beginners tot gevorderden. De trainers (altijd 2, soms 3) passen de oefeningen aan het niveau aan. Zo nemen zij in het begin van het seizoen de echte beginners een aantal keren apart.

Een aantal trimhockeyers neemt ook deel aan de trimhockeycompetitie (Rijnmondcompetitie), waarbij om de week op maandagavond een wedstrijd (thuis en uit) wordt gespeeld tegen een ander trimhockeyteam uit de regio. De Rijnmondcompetitie bestaat uit poules voor gemengde teams (met minimaal 5 dames). De spelregels zijn praktisch gelijk aan de regels in de gewone competitie.

Aan het eind van het hockeyseizoen vindt op een vrijdagavond een afsluitend toernooi plaats waar alle teams uit de Rijnmondcompetitie elkaar treffen. Het toernooi wordt traditioneel afgesloten met een BBQ en feestavond.

 

Sevens

HC Rotterdam kent sinds 2012 een unieke 35+ competitie: HCR Sevens. De Sevens competitie is uniek in zijn soort in Nederland en een ongekend succes gebleken.

Sevens is dé hockey clubcompetitie die senioren verbindt, een competitie voor vrouwen en mannen van 35 jaar en ouder. Er wordt gespeeld in zeventallen, waarbij de teams het om de week op vrijdagavond op een half veld tegen elkaar opnemen.

Er is een dames- en een herencompetitie en er wordt gespeeld met aangepaste regels: zo zijn er geen keepers en scheidsrechters, duurt de wedstrijd 30 minuten en speelt elk team per avond twee wedstrijden.

Sevens bestaat uit zo’n 300 enthousiaste leden die meespelen in deze competitie en we verwelkomen graag nog meer 35+ hockeyers die een keer in de twee weken op vrijdagavond op het hockeyveld willen staan. De competitie staat open voor iedereen en de deelnemers komen dan ook uit de hele regio, van Den Haag tot Hoeksche Waard. Bekijk deze link om een indruk te krijgen

De wedstrijden starten om 20.30 uur en na de wedstrijden is er natuurlijk volop gelegenheid voor een hapje en een drankje in het clubhuis. De Sevens competitie combineert eigenlijk het beste van twee werelden; play hard, party hard!

 

Bedrijfshockey

In de bedrijfshockeycompetitie nemen teams van bedrijven en non-profitorganisaties het op een doordeweekse avond tegen elkaar op. In tegenstelling tot de reguliere hockeycompetitie wordt er niet wekelijks gespeeld, maar eens in de twee of drie weken. Er wordt gedurende het hockeyseizoen gespeeld in poules van verschillende sterktes, tijdens de winterstop vinden er promoties en degradaties plaats. Daarnaast kent de regio Rotterdam prijzen toe aan de sportiefste teams. Er is altijd een competitie die aansluit bij de wensen van uw bedrijfsteam.

Bedrijfshockey biedt de mogelijkheid om op sportieve wijze de naam van je bedrijf uit te dragen. Het is een ideale manier om sporten te combineren met het leggen van informele contacten met andere bedrijven. Daarnaast kunnen deelnemers aan bedrijfshockey buiten werktijd de eigen collega’s beter leren kennen. Het sociale aspect staat bij bedrijfshockey voorop.

Binnen het bedrijfshockey zijn zo’n 10.000 spelers en speelsters vanaf 18 jaar en ouder actief. Deze groep bestaat uit een mix van alle denkbare niveaus. Iedereen is welkom: ervaren hockeyers, ex-hockeyers en beginners. Kortom ervaring met bal en stick is geen vereiste.

MELD JE METEEN AAN